Αποκτήστε ένα μοναδικό σκύλο συντροφιάς, Alaskan Malamute, που θα σας καταπλήξει από το κυνοτροφείο Διαμάντης Alaskan Malamute στα Ιωάννινα!

alaskan malamute ticket

Alaskan Malamute2

Όροι και Στοιχεία - Πληροφορίες

  • Λέγοντας οτι μάθατε για την προσφορά από το Epirus Deals, μας βοηθάτε σημαντικά στην προσπάθειά μας για περισσότερες και πιο συμφέρουσες προσφορές!!!

 

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

Το Αλάσκαν Μάλαμουτ είναι η πιο μεγαλόσωμη και δυνατή από τις φυλές σκύλων έλξης και ανήκει στην ομάδα φυλών Spitz, που χαρακτηριστικά τους έχουν το σφηνοειδές ρύγχος, τα όρθια αυτιά, τις γυριστές, φουντωτές ουρές και το πολύ πυκνό διπλό τρίχωμα. Προήλθε από τους σκύλους που συνόδευσαν το προϊστορικό άνθρωπο στις μεταναστεύσεις του από την Ασία προς την Γροιλανδία, μέσω της Σιβηρίας και της Ανταρκτικής. Οι σκύλοι αυτοί διασταυρώθηκαν με τους αρκτικούς λύκους και εξελίχθηκαν μέσα από τους αιώνες σ’ αυτό που σήμερα λέμε “Βόρειες φυλές” και εκτός από τα Αλάσκαν Μάλαμουτς περιλαμβάνει τα Samoyed και τα διάφορα άλλα Spitz ( Keeshond, Elkhound, Iceland Nootka, Siberian Laika κ.λ.π)

Οι πρώτες αναφορές για το Αλάσκαν Μάλαμουτ έγιναν από Ρώσους και Άγγλους εξερευνητές της Ανταρκτικής στα μέσα του 19 ου αιώνα, όπου μιλούσαν για μια φυλή που υπερείχε των άλλων και ζούσε σε αρμονία με τους Εσκιμώους Mahlemut στην περιοχή Norton ( Kotzebue) Sound της Αλάσκας. Οι σκύλοι αυτοί χρησίμευαν στο κυνήγι της φώκιας και της πολικής αρκούδας, είχαν τρομακτική δύναμη και αντοχή και μπορούσαν να σύρουν φορτωμένα ε]έλκηθρα για μεγάλες αποστάσεις κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το πρώτο εκτροφείο Αλάσκαν Μάλαμουτ δημιουργήθηκε στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών, το “ Chinook” Kennels του Arthur T. Walden, ο οποίος χρησιμοποιούσε τα Μάλαμουτς για μεταφορά εμπορευμάτων και ελκηθοδρομίες. Το εκτροφείο λίγο αργότερα, γύρω στα 1930 πέρασε στα χέρια του Milton και της Eva Seeley. Ονόμασαν τις γραμμές τους “ Kotzebue” και ήταν θεμελιωτές του Πρότυπου της φυλής, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα από το American Kennel Club το 1935. Την ίδια χρονιά μετονόμασαν το New England Sled Dog Club στο οποίο ο Milton ήταν πρόεδρος και η Eve γραμματέας, σε Alaskan Malamute Club of America, που είναι μέχρι σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος της φυλής στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξυπηρετεί πάνω από χίλια μέλη από όλες τις 50 Πολιτείες και 13 ξένες χώρες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Το Αλάσκαν Μάλαμουτ είναι ένα εντυπωσιακό, πάρα πολύ δυνατό και ανεξάρτητο ζώο, με έντονη διάθεση κυριαρχίας στα άλλα σκυλιά και διάθεση να προσφέρει εργασία αν του το ζητήσουμε. Είναι πού έξυπνο αλλά ωριμάζει και δέχεται εκπαίδευση αργότερα σε σχέση με άλλες φυλές (6 ο-8 ο μήνα) και ενώ αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τις εντολές που του δίνουμε, τις εκτελεί εφόσον θέλει και όχι επειδή του το ζητήσαμε.

Είναι πάρα πολύ φιλικό, τρυφερό, αφοσιωμένο και αναζητεί την ανθρώπινη συντροφιά. Λόγω της πολύ φιλικής διάθεσης δένεται συναισθηματικά εξ’ ίσου με όλα τα μέλη της οικογένειας. Δεν είναι σκύλος φύλακας γιατί έχει διάθεση να κάθεται και να παρατηρεί αυτά που συμβαίνουν γύρω του αντί να βρίσκεται σε επιφυλακή. Η εμφάνισή του όμως μπορεί να αποθαρρύνει κάποιον επίδοξο εισβολέα. Αν και γαβγίζει κάπου-κάπου, συνήθως ουρλιάζει, ειδικά όταν βρίσκεται σε αγέλη.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ

Η επιλογή ενός κουταβιού χρειάζεται προσοχή και εκτός εάν είστε γνώστης των βορείων φυλών, θα πρέπει να εμπιστευτείτε την γνώμη του εκτροφέα σας. Η εμπειρία του θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα κουτάβι που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και θα μεγαλώσει ανάλογα με τις προσδοκίες σας.

Για την επιλογή του εκτροφέα θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον K. O. E ή τον επίσημο όμιλο Αλάσκαν Μάλαμουτ της χώρας απ’ όπου επιλέξατε να αγοράσετε το κουτάβι σας. Ο υπεύθυνος εκτροφέας θα έχει κουτάβια προς πώληση μόνον κατά διαστήματα και συνήθως υπάρχει λίστα προτεραιότητας.

Θα πρέπει να είναι πρόθυμος να απαντήσεις σε όλες σας τις ερωτήσεις και να σας δώσει οδηγίες για την σωστή διατροφή και εκπαίδευση του σκύλου.

Μην εκπλαγείτε για κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να κάνει: ο σωστός εκτροφέας θέλει να είναι σίγουρος ότι το κουτάβι του θα πάει στο κατάλληλο σπίτι. Το ενδιαφέρον του για το κουτάβι δεν θα σταματήσει την ημέρα της αγοράς αλλά θα συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια της ζωής του σκύλου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρ’ όλο που το Μάλαμουτ έχει εξελιχθεί στην Ανταρκτική, μπορεί να ζήσει στο Μεσογειακό κλίμα, όχι όμως στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στις μεγαλουπόλεις το καλοκαίρι. Μπορεί να ζήσει το ίδιο ευχάριστα μέσα και έξω από το σπίτι. Εάν ο σκύλος ζει εκτός σπιτιού, πρέπει να του εξασφαλίσετε σκιερό χώρο για το καλοκαίρι και κάποιο καταφύγιο για τον χειμώνα και θα πρέπει πάντοτε να έχει στην διάθεσή του φρέσκο νερό.

Αυτή η τόσο δραστήρια φυλή χρειάζεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξάσκηση. Μπορείτε να του προσφέρετε μια αρκετά μεγάλη περιφραγμένη έκταση, όπου ο σκύλος θα έχει την δυνατότητα να τρέξει ανενόχλητος. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το καθημερινό πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει μακρινούς περιπάτους. Μετά την ηλικία των 12 μηνών, το Μάλαμουτ μπορεί να τρέξει μαζί σας με ποδήλατο. Η έλλειψη της άσκησης, του παιχνιδιού αλλά και της προσοχής μας μπορεί να οδηγήσει το Μάλαμούτ σας προς άλλες κατευθύνσεις για να εκτονωθεί και το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι ευχάριστο.

Τα Μάλαμουτς είναι πολύ κοινωνικά σκυλιά: θέλουν κόσμο γύρω τους και λατρεύουν την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Είναι πάρα πολύ καλά με τα παιδιά αλλά και τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται σωστά σε ένα σκύλο και μάλιστα κουτάβι.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Το τρίχωμα του Μάλαμουτ λόγω της πυκνότητας και της λιπαρότητας που έχει, μένει σχετικά καθαρό κάτω από φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης. Μετά από μια βόλτα σ’ ένα λασπότοπο, είναι συνηθισμένη η εικόνα ενός Μάλαμουτ που καθαρίζει το τρίχωμά του όπως η γάτα. Το Μάλαμουτ χρειάζεται συχνό βούρτσισμα, για να καθαρίζει η τρίχα, να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες, να τονώνεται η έκκριση των φυσικών ελαίων καθώς και να ελέγχουμε το τρίχωμα για τυχόν παράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια κ.λ.π) και ερεθισμούς του δέρματος. Το Μάλαμουτ αλλάζει τρίχωμα 2 φορές το χρόνο. Είναι από τα πιο άοσμα ζώα γι’ αυτό το μπάνιο σπάνια είναι αναγκαίο σ’ αυτή τη φυλή. Εφόσον βουρτσίζετε τον σκύλο σας συχνά (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) θα μπορέσει να διατηρήσει το τρίχωμά του σε πολύ καλή κατάσταση.

   

Επικοινωνία

Υπεύθυνος: Διαμάντης Γεώργιος

Τηλέφωνο: 6946958832

Facebook: Giorgos Alaskan Malamute Diamantis Ξενοδοχείο/Πανσιόν σκύλων

E - Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.malamute.gr

e-max.it: your social media marketing partner